Megújulnak a Saphir és Solitair vetőgépek

Tökéletes maglehelyezés és új dizájn!
A Saphir mechanikus vetőgépek és a Solitair pneumatikus vetőgépek új külsővel kerülnek piacra 2020-ban.

Ezzel egyidejűleg a kezelés és használat egyszerűbbé, ergonomikusabbá válik. A kezelés és működtetés továbbfejlesztése mellett az adagolás és a maglehelyezés módja, valamint a már ismert és jól bevált duplatárcsás csoroszlyák és mélységtartó kerekek parallel kialakítása nem változott.

Az új Saphir 9 az elektromos EcoDrill vezérlőegységgel van felszerelve, amely az LET-40 érintőképernyős kijelzőről vezérelhető. A magtartályt újratervezték és most már egy precízebben záródó műanyag fedéllel rendelkezik. Az új tartályfedél jobban is nyitható, így a Big-Bag zsákból történő feltöltésre is alkalmasabb. A fellépő létra, a padozat és a korlát kialakítása is változott, valamint a gép oldalán található kezelőszervek védőborítást kaptak.

img-hir-2001-2.jpgAz áttervezett Solitair 8+ és 9+ vetőgépek szintén új magtartályt és tartályfedőt kaptak. Az új ventilátor, amely a Solitair 25-ös vetőgépeken került beépítésre, nemcsak extra csendes üzemelésével tűnik ki, hanem jelentősen alacsonyabb az olajigénye is. A vetőgépen lévő új kalibrációs szenzor lehetővé teszi, hogy a kezelőnek ne legyen szükséges a traktor és a munkagép közé belépnie a leforgatási próba közben. A fellépő lépcsőt szintén átalakították, a rács pedig felhajtható, így az adagolók és a kalibrációhoz használt tálca egyszerűbben hozzáférhető.

A Solitair 25-ös pre-emergens nyomjelzői és a rugós pálcasor a Saphir 9 valamint Solitair 8+ és 9+ vetőgépekhez is rendelhetőek. Az egyes pálcák a hátsó vetőcsoroszlyákhoz rögzíthetőek, hogy megbízhatóan takarjanak két vetési sort, az opcionálisan elérhető kompakt pálcás borona könnyedén kiemelhető és egyszerűen beállítható a különféle igényekhez, körülményekhez.

Vissza a hírekhez