Művelőnyom kalkulátor az Azurithoz

A LEMKEN online kalkulátort ajánl az Azurit 9 vetőgépéhez

Az Azurit 9 precíziós vetőgép a DeltaRow koncepciónak köszönhetően rendkívül rugalmas módon teszi lehetővé a művelőnyomok kialakítását, mind távolságban, mind az ütemet tekintve. Immár elérhető a LEMKEN online művelőnyom kalkulátora, amely hatékonyan támogatja a kényelmes tervezést.

A kalkulátor segít a gazdálkodóknak kiszámolni a művelőnyomokat úgy, hogy meghatározza hol és hány sort kell kiiktatni. Az Azurit, ellentétben a hagyományos precíziós vetőgépekkel, az egyedülálló DeltaRow technológiát használja, amely esetén mindegyik sor két egymástól 12,5 cm távolságra lévő ikersorból áll. Ha valamelyik ikersor ki van kapcsolva, a távolság a sorok között 62.5-ről 75 centiméterre növekszik. Ezzel egyidőben a magmennyiség megduplázódik a másik ikersorban, így biztosítva a kívánt négyzetméterenkénti csíraszámot. Ha a gépkezelő kikapcsol még egy ikersort a művelőnyom másik oldalán, úgy a nyom szélesége 87,5 cm lesz. Ez a távolság lehetővé teszi a széles, talajkímélő abroncsok használatát.

Mindez könnyen tervezhető a művelőnyom-kalkulátorral, amelynek csupán a munkagép munkaszélességét, a nyomtávot és az abroncs széle és a növények közötti távolságot kell megadni. Az előnyök a gazdálkodók számára egyértelműek: Minden nyom a megfelelő helyen lesz, kisebb a veszélye, hogy rosszul menjünk a sorok közé növényápoláskor, a taposási és minőségi veszteségek minimalizálódnak, végül a teljes területi hozam is növekszik.

A művelőnyom kalkulátor az Azurit 9-hez, valamint a Solitair 25 vetőgépekhez ingyenesen elérhető a https://tramline.lemken.com/en oldalon.

Vissza a hírekhez