Orion - az új vontatott permetező alumínium szórókerettel

A LEMKEN bővíti szántóföldi permetezőgép kínálatát.
Új Orion permetezőgép oldalirányban összecsukható alumínium szórókerettel

Az új LEMKEN Orion vontatott szántóföldi permetező 4.000 és 6.000 liter közötti tartálytérfogattal és 24-39 méter közötti alumínium szórókerettel áll rendelkezésre. Az Orion esetében számos megoldás érhető el az egyedi igények kielégítését célzó, testre szabott felszereltségi változatok összeállításához.

A robosztus, de mégis könnyű alumínium szórókeret 2, vagy 3 tagban összecsukható oldalirányban, a munkaszélességtől függően. A keret paralelogramma-vezérelt és egy tengelyirányú forgásponttal rendelkezik a középső kerettagon. A LEMKEN Adaptív Kiegyenlítés Vezérlése (AdaptiveBalancingControl (ABC)) kiváló szórókeret pozíciót biztosít, amelynek súlypontja alacsonyabban van, mint a felfüggesztési pont. Az opcionálisan rendelhető proaktív keretvezérlés teszi lehetővé, hogy a kerettagok függetlenül tudnak alkalmazkodni az egyenetlen felszínhez, vagy az egyenetlen növényállományhoz. A körkörös vezetékrendszer az egyedi fúvóka vezérléssel nagyfokú precizitást garantál a permetezés során.

A vegyszerbekeverő tartály 55 literes, az alján egy bemosó fúvókával, illetve rendelkezésre áll a vízfátyol öblítés, amelynek a segítségével egyenletes vegyszerbekeverés valósítható meg, anélkül, hogy permetköd képződne. A feltöltés automatikus leállítása opcionálisan elérhető (CTS rendszer). A vegyszerbekeverő könnyedén kihajtható és magassága állítható az ergonomikus kezelés érdekében. A tartályfedél szorosan zár és lehetővé teszi az üres vegyszeres göngyölegek biztonságos tárolását addig, amíg kimosásuk előtt belőlük az összes maradék vegyszer kifolyik. Az összes vezeték, szerelvény alulról védetten helyezkedik el a permetezőgép szórókeretén, ugyanakkor karbantartás céljából könnyedén hozzáférhetőek.

farmet-csarnokAz Orion 4.000, 5.000, vagy 6.000 literes tartállyal elérhető, a tisztavizes tartály 620 literes. A tartály belsejében lévő erős, hidraulikus keverőmű gondoskodik arról, hogy a vegyszer megfelelően homogén formában és koncentrációban álljon rendelkezésre még akkor is, ha a permetezőgépnek egy rövid időre meg is kellett állnia.  Az elektromos tartályszint jelzőnek köszönhetően a kezelő mindig pontosan tudja, hogy mennyi vegyszer van még a tartályban.

A vonórúd alsó állású és rugózott a megbízható kezelés érdekében. A terhelés-érzékelős fékrendszer automatikusan szabályozza a fékhatást a nagyobb biztonságot garantálva. A tartálytérfogattól függően az Orion teleszkópos, vagy peremes tengelyt ajánl, amely lehetővé teszi, hogy a gép különböző nyomtávokkal is üzemeltethető legyen. Mechanikus, vagy pneumatikus tengelyrugózás is kérhető a gépekhez ugyanúgy, mint ahogy a teljesen automata vezérlésű Ackerman nyomkövető kormányzás is rendelkezésre áll. Az Orion szállítási szélessége 2,55 m, amely még a keskeny utakon is könnyű manőverezést tesz lehetővé.

Az Orion permetezőgépeknél rendelkezésre áll az ISOBUS, amellyel sokoldalú a vezérlés és működtetés, illetve összekapcsolhatóság más eszközökkel. A LEMKEN MegaSpray munkagép vezérlés lehetővé teszi a permetezőgép működtetését a saját Opus termináljáról, vagy a traktorban lévő ISOBUS terminálról. Ez a permetezőgép könnyen beilleszthető az agrirouteren (új adatcsere platform) keresztül a digitális hálózatba, hozzákapcsolható a NEXT Machine Management rendszerhez, amely egy tervező és dokumentálási rendszer, vagy akár a terepi adatbázishoz.

Vissza a hírekhez