Szilárd eredmények a Lemken-nél

A mezőgazdasági technológiák specialistája a lehető legjobban használta ki a 2020-as évet.

A LEMKEN, a professzionális növénytermesztési gépek szakértője, az elmúlt gazdasági évében az eladásait szinte változatlan magas szinten, 365 millió euróval zárta. Az igény különösen nagy volt vetőgépekre és kapás eszközökre. Az új év szintén jól indult, nagy mennyiségű megrendeléssel.

Antony van der Ley összefoglalta a múlt esztendőt:

"Boldogok és hálásak vagyunk, amiért képesek voltunk fenntartani a termelésünket a tavalyi évben anélkül, hogy a világszinten nálunk dolgozó 1 631 munkavállaló egészségét veszélynek tettük volna ki. Elértük ambiciózus céljainkat az eladásokban és az eredményekben egyaránt, így nagyon elégedettek vagyunk, annak ellenére is, hogy elhagytuk a permetező szektort. Arra is képesek voltunk, hogy megerősítsük szolgáltatásunkat a szakértő kereskedők, gazdálkodók és vállalkozók számára a legmagasabb szinten. Megoldottuk a COVID támasztotta kihívásokat úgy, hogy kisebb léptékű bemutatókat tartottunk, valamint online kiajánlásokat végeztünk. Örülnénk neki azonban, ha hamarosan újra személyesen találkozhatnánk partnereinkkel, bemutatókat tarthatnánk, hogy mindenki szeme láttára demonstrálhassuk módszereink előnyeit a szántóföldön.”

Tavaly a LEMKEN – the AgroVision Company – egyértelmű döntést hozott a jövőjéről azzal, hogy abbahagyta a szántóföldi permetezők gyártását és erőit teljes mértékben a modern precíziós kapás technológiákra fókuszálta. Ez máris hozta a kezdeti sikert: a LEMKEN leányvállalata a Steketee kiemelte magát, mint innovatív gyártó és megnövelte az eladásait 30 százalékkal. Termékportfóliója az ügyféligényekhez testre szabható kapás eszközöket tartalmaz, amelyek lehetővé teszik a rendkívül hatékony gyomszabályozást, köszönhetően a kameravezérelt egyedi növényfelismerésnek. Az új műtrágyaszórók, melyeket a LEMKEN széles modell-palettával kínál, hogy kiszolgálja a legkülönbözőbb üzemeltetési feltételeket, szintén megalapozták sikerüket.


Az értékesítés a hazai, német piacon továbbra is magasan maradt, habár a nemzetközi eladások dominálnak 77 százalékkal az összes értékesítésből. 2020-ban a cég legnagyobb piacai Franciaország, Oroszország, az USA és az Egyesült Királyság voltak, amelyből az utóbbi három ország esetében jelentős értékesítési növekedést sikerült elérni.

A családi kézben lévő vállalat nagyon optimista a 2021-es évet illetően, aminek oka a nagyszámú beérkező megrendelés. Tekintettel a magas növekedési elvárásokra, a LEMKEN a legkorszerűbb összeszerelési folyamatokba fektetett be a cég Haren-ben található gyárában, amely teljes egészében a vetőgép gyártást szolgája az év eleje óta. Az új piaci kínálatban megtalálható a Koralin 9 hibrid kultivátor, az ultrasekély talajműveléshez, a Kristall kompakt kultivátor, amely immár 10 méteres munkaszélességig elérhető, és az új OptiStone ekefej-biztosítás. A vetőgép-szegmensben, a LEMKEN elkezdte gyártani a frissített, új Saphir és Solitair modelleket, beleértve a dupla tartályt (még több vetőmag vagy műtrágya), a Solitair 23 front tartályt ISOBUS vezérléssel és 6 méter széles Solo csoroszlya-sort önálló alvázzal. A bevezetendő új termékek között szerepel egy nagyméretű vetőgép, és kibővített precíziós vetéstechnológia az Azurit-tal, és annak innovatív DeltaRow technológiájával. A LEMKEN emellett elkötelezett a digitalizáció és hálózatépítés mellett, megoldásokat kínálva a precíz talajmunkához és okos adatkezeléshez. Az iQblue connect rendszer, amelyet a Német Agronómiai Társaság (DLG) díjazásban részesített, lesz az első kiegészítő rendszer a kínálatban, ami okosan automatizálja a talajművelő gépek működési funkcióit a traktor kezelőszervei segítségével.

2021-04-08-1.jpg

2021-04-08-2.jpg

Vissza a hírekhez