A Juwel 6 típus váltja az Opal 5 és 6 sorozatot a LEMKEN ekéknél

A Juwel 7, 8 és 10 függesztett váltvaforgató ekék után a LEMKEN bemutatja a legkisebb „testvért”, a Juwel 6 típust.

A jövő évtől ez a különösen alacsony vonóerőigényű típus lép az EurOpal és VariOpal 5 és 6 sorozat helyébe, melyek 25 éven át megbízható társként álltak azon gazdálkodók rendelkezésére, akiknek fontos volt a jó munkaminőség és a tartósság.

A 110 mm-es négyszögprofil vázzal és 80 cm-es vázmagassággal rendelkező új Juwel 6 típus háromtól ötfejes kivitelig áll rendelkezésre. Az M változat ekefejenként 4 különböző fogásszélességet kínál mechanikus állítási lehetőséggel. A Juwel 6 M V fokozatmentes hidraulikus fogásszélesség állítással rendelkezik, melyhez opcionálisan hidraulikus gerendelybehúzás is elérthető. Amennyiben az iQblue Connect elektronikai készlettel van kombinálva, a munkagép könnyen ISOBUS-vezérlésű intelligens ekévé alakítható.

A Juwel 6 alapfelszereltségben Dural ekefejekkel van felszerelve, melyek beváltak és bizonyítottak.  A speciálisan edzett acélból készülő DuraMaxx ekefejek szintén elérhetőek és tartósság terén teljesítik a maximális követelményeket is. Köves talajokra a mechanikus non-stop ekefej-biztosítás javasolt. Mint minden függesztett váltvaforgató LEMLEN eke estén, az oldalra húzástól mentes munkát biztosító OptiQuick beállító rendszer az alapfelszereltség részét képezi.

Minden új LEMKEN függesztett eke az új ábillenő kerékkel van felszerelve, melynek magassága a furatsor segítségével szerszám nélkül beállítható.  A gép védelme és a nagyobb munkakényelem érdekében a mélységhatároló kerék hidraulikus csillapítással rendelkezik. Egy egyszerű átalakító készlet segítségével az Uni-kerék szállítókerékké alakítható át.

A Juwel 6 széria 70 és 130 LE közötti traktorokkal történő üzemeltetésre alkalmas, és 2023 márciusától lesz elérhető.

LEMKEN Juwel 6

1-x.jpg

LEMKEN Juwel 6 átbillenő kerék hidraulikus csillapítással

2-x.jpg

Vissza a hírekhez